if love alone

På minnesstunden, för dig. Älskade pappa.


You never said I'm leaving,
you never said goodbye,
you were gone before I knew it,
and only god knew why.

A million times I needed you,
A million times I cried,
if love alone could save you,
you never would have died.

In life I loved you dearly,
in death I love you still,
in my heart you hold a place,
that no one could ever fill.

It broke my heart to lose you,
but you didn't go alone,
for a part of me went with you,
the day god took you home.

when i need you

Kan inte låta bli att tänka på min fina pappa när låten When I need you med Céline Dion börjar spela från min spotifylista. Det finns så mycket låtar jag relaterar till, som väcker minnen. Ni som känner mig riktigt väl vet vilket textfreak jag är när det kommer till låtar.

Idag är det torsdag och elva veckor sedan du gick bort, jag saknar dig. Jag saknar dig emellanåt så att det värker i hela kroppen. Men pappa, du skulle vart stolt över mig nu. Jag fixade studenten, jag fixar mitt frisörjobb & jag står på benen. Jag vet att du skulle vart stolt. Trots dumma misstag på senaste, skulle du funnits där och berömt. Innerst inne, även om du kanske inte sa det så ofta, så vet jag att du var stolt över mig. Du fanns där när världen var på sne & jag klantat till det. Du lyssnade på vad jag hade att säga, log och sa "du är för lik din gamla pappa" och sen klappade du mig på kinden. Och visst är jag, visst är jag lik dig. Till utséende och person. Det, det kan ingen någonsin ta ifrån mig. Älskade fina underbara.When I need you, I just close my eyes and I'm with you.

smile

You, you, you, you - you make me smile.
För att du är så fin.

you

Jag vet inte om du inte förstår, eller om du kanske bara är trög. Samma sak, många gånger. Upprepning av vår historia. Does it ever end?

wonders

Det känns emellanåt så jävla ofattbart. Du är borta & du kommer, på riktigt, inte tillbaka längre. Ser du ens mig? Undrar du hur jag har det? Ler du när det går bra för mig? Finns du, någonstans? Alla tusen frågor, dom äter upp mig, tär på mig. Förstör.


Kom tillbaka, det är det enda jag ber dig om.


my loved ones

Ibland, känns det som jag är helt ensam. Ibland, tror jag att jag är helt ensam. Och så kommer en dag som denna då mina allra finaste bara lyser, lyser för mig. Jag tror inte ni förstår hur fina ni är. I'll love you forever, and then a little bit moore.
Sen måste jag tillägga eftersom jag märkt att det är rätt många som läser, att ni skiljer på mina kategorier. Under Vardag så står det om just min vardag, vardagsbekymmer, låttexter riktat till andra & känslor kring mycket annat än just min pappa. Skriver jag där att jag är ledsen, så ibland är det också över någon eller något annat än just min pappa. Under kategorin Älskade fina pappa, så står det bara saker om honom, låttexter till honom eller saker riktat till honom.


just hold me

Comfortable as I am
I need your reassurance
And comfortable as you are
You count the days

But if I wanted silence
I would whisper
And if I wanted loneliness
I'd choose to go
And if i liked rejection
I'd audition
And if I didn't love you
You would know

And why can't you just hold me
And how come it is so hard
And do you like to see me broken
And why do I still care
still care

You say you see the light now
At the end of this narrow hall
I wish it didn't matter
I wish I didn't give you all

But if I wanted silence
I would whisper
And if I wanted loneliness
I'd choose to go
And if i liked rejection
I'd audition
And if I didn't love you
You would know

And why can't you just hold me
And how come it is so hard
And do you like to see me broken
And why do I still care

Poor little misunderstood baby
No one likes a sad face
But I can't remember life without him
I think I did have good days
I think I did have good days


And why can't you just hold me
And how come it is so hard
And do you like to see me broken
And why do I still care

the world's greatest


Forever loved
Forever missed


lost and found

Idag är en relativt bra dag faktiskt. Jobbat från nio till sex, inte mycket kunder men det funkade ändå. Hunnit läsa många sidor i min bok. En dag ska tamigfan jag skriva en bok.

När jag var på jobbet så ringde min fina "extrapappa" (finns det egentligen ett bra ord för det där? styvpappa, plastpappa, extrapappa?) och sa att han skulle bjuda mig på sushi efter jag slutat jobba. Finaste. För att även tillägga, min mamma är världens finaste mamma. Det är henne jag väcker mitt i nätterna när jag gråter så jag tror att jag ska kvävas, det är henne jag berättar allt för, det är hon som är min mamma.Everything I can’t be
Is everything you should be
And that’s why I need you here
Everything I can’t be
Is everything you should be
And that’s why I need you here
So hear this now

Come home..

lovelovelove

Hon är i en klass för sig gott folk, min fina Emelie Miche De Malleray;

"Carolin min fina. Du är allt jag behöver och lite till. Du vet att du kan ringa mig när du vill. Är du ensam hemma eller med tio folk omkring dig, känner du för det så bara ring mig! Jag kommer alltid alltid att svara, oavsett om jag är i tvättstugan eller på en gala. Vad du än behöver så finns jag här, eller möjligtvis där - där du är. Vare sig du är borta eller hemma, att ringa kostar inte ens en femma. Och du vet att när jag betalat mitt abbonemang, då ringer jag dig tills du mår finemang!

Att älska dig är bland det bästa jag vet, du är ju min syster, jag vet att du vet det.

Alla fina smeknamn vi under tiden tillsammans hittat på, ja de är alldeles för många och interna för att andra ska förstå. Fyffi från syfilis, Cattis från Catrin, utifrån kan vi kanske verka vara fula små svin? Vi super som ingen annan, ingen kan nå upp till vår nivå, vi vet att de försöker men det går inte ändå.

Sen det här med att backa en bil - du gör det snart med klass och stil. Och när du lyckas med det, då ska du rusa in på Nordslunds i dina snyggaste kläder och berätta - jag är grym, jag klarar det i sol och regn, ja jag är grym i alla väder!

Och det gäller ju inte bara bilen, du är grym och du har stilen. Du är en riktig entertainer, du är för mig en riktigt gainer. När jag mår dåligt eller är ledsen - då tvingar du på mig värsta dressen och drar sedan med mig på festen. Vi vet båda två att vi alltid har kul ihop, vare sig vi tränar, facebookar eller åker båt i många knop (även om vi inte testat det ännu, dags i sommar kanske?).

Men detta alldeles för långa rim ville jag bara säga att jag är för alltid din <3"Från mig till dig hjärtat;

Emelie min Emelie, utan dig vore jag ett vrak, nästan som ett slitet kebabhak. Med dig jag delar glädje och sorg, för dig skulle jag gå naken på ett torg. När jag är depp, ja då får du mig alltid pepp! Tillsammans är vi oslagabara, ja nästan helt underbara!

För dig skulle jag gå genom eld och vatten, tillochmed kliva på den stackars katten. Som du sa; allt är internt & stört, ingenting mellan oss är skört.

Du är den finaste jag vet, tillochmed med mascara-klet. Jag ska slipa på min backning och bli bäst och då ska jag ställa till med fest! Du är min hedersgäst, men ta inte med någon äcklig häst. Det där med djur har aldrig vart min grej, vilken tur att just du blev min tjej! Du är som min alldeles egna katt, en liten vidrig skatt!

Det jag vill säga med allt trams & flams, är att du min fina Emeliten är den bästa skiten!

you'll see

Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här
nu kan det vara för sent
att säga som det är

Vi testar nya vägar
som aldrig tycks ta slut
vi har försökt att fånga den andra
men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans
så jag säger det rakt ut

Jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
men när jag har dig nära
vill du därifrån
jag vet att du har tänkt
men berätta hur du mår

Jag försöker träffa andra
men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig
på alla sätt
det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt

Och jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

by myself

Aldrig i hela mitt liv har jag känt mig så ensam som nu för tiden. Jag kan vara omringad av personer i timmar för att sedan vara ensam i en halvtimme och då bryter jag ihop, totalt. Vad hände med alla mina fina vänner, som skulle vara där i vått och torrt? Endel känns mer frånvarande än närvarande. Ärligt talat gör det mig riktigt ledsen, jag levde för våra samtal och för att vi skulle umgås. Och helt plötsligt så känns det som en efter en droppar av. Jag kanske har gjort dåliga beslut på senaste, inte vart mig själv. Men jag trodde ni skulle se igenom det, se mig. För den jag är. För den ni känner. Om det är någon gång jag behöver er, så är det väl förfan nu.Jag tror inte ens det är inbillning längre.
Is this my reality?

weakness

Dom säger att tragiska saker stärker en som människa. Men jag är inte så säker. Aldrig i hela mitt liv har jag känt mig så svag som jag gör nu. Aldrig någonsin. Allt gör ont och jag bara känner mig så jävla ensam. Ingenting är bra nog längre och jag undrar när saker blir bra igen. Eller, jag vet att det aldrig blir bra, men bättre.

Och jag gråter, känner mig hjälplös, vill försvinna. Samtidigt vet jag att det inte spelar någon roll hur mycket jag gråter, för ingenting ändras. Saker och ting kommer alltid att vara såhär, tiden spolar inte tillbaks sig själv.I feel like the smallest person on earth.

weekend

Söndag, igen. Jobb imorgon.

Det blev en lugn helg, riktigt skönt. Inget drama. I fredagskväll var jag dödstrött så jag var bara hemma & igår var första dagen på salongen, det gick förövrigt jättebra & den nya kassan var jättelätt! På kvällen lagade jag och Sara mat, sen blev det biofilmen Killers som var jättemysig & efter det ett glas vin på PMs uteservering. Så lugn och skön helg.I still want you by my side
just to help me dry the tears that I've cried
cause I'm sure gonna give you a try
and if you want, I'll try to love again
but baby, I'll try to love again, but I know

The first cut is the deepest, baby I know
The first cut is the deepest

foolish

Tillbaka från en spontanresa till Göteborg med Becka, impulsgrej så vi var framme i onsdagskväll runt 22tiden. Igår var vi på stan i närmare sju timmar och kollade in shoppingen, drack öl, chillade & åt sushi. Sjukt skönt med miljöombyte och slippa tänka på allt som jag lämnade hemma över ett par dagar. På kvällen beställde vi hem pizza & sen en utgång på Lounge. Fyllemat & taxi. Living life.Hur trög ska man behöva vara egentligen, jag vet vad som är bäst för mig, ändå släpper jag det inte. Jag låter dig förstöra och vara endel av tankarna i vardagen och jag har tillräckligt med skit jag funderar på redan, jag behöver inte det här. It's been going on way too long.
... Jag har lurat mig själv
för många gånger nu
jag trodde kärlek som din
var lätt att fånga nu.Imorgon är första dagen på salongen, ska bli upplärd på den nya kassan som tack och lov blivit installerad innan jag lämnas ensam. Så, imorgon gott folk ger jag mig in i arbetslivet! Ska bli riktigt skönt, samtidigt som det är långa och hårda veckor som väntar, 9-18 varje dag. Men somsagt, ska bli skönt, få in rutiner igen & leva normalt.


and then came spring

Jag vill bara säga att jag älskar dig. Jag vill att du hör mig när jag säger det. Mina tårar rullar sakta ner för kinderna och hoppas jag att du förstår, dom är för dig. Jag kan inte förstå att du inte längre finns, min fina pappa.

i wanna be like the sunshine

Idag åt jag minsann (under eget tvång) både frukost (även om den inföll klockan 13.30) och sen ikväll åt jag även kvällsmat! Så idag är jag relativt nöjd med matintagen även om det kan bli bättre! Men vafasen, man måste ju börja någonstans.

Jag har även vart inne på min salong idag och gått igenom det allra sista för att nu på lördag börja jobba där som ansvarig när ägarna är iväg på semester i tre veckor. Känns bra, jäkligt bra just nu faktiskt.

Ebba ringde idag och frågade om jag inte kunde vara kattvakt från helgen och en vecka framåt, klart kan jag det! En deal vi båda tjänar grymt på, hennes katt slipper vara ensam & jag bor i hennes lägenhet inte alls långt från jobbet nere i stan! Två minuter med bilen & ja, lite mer om (OM!) jag skulle få för mig att gå :p

Vi kan väl avsluta med att den här dagen vart betydligt bättre än igår iallafall, även om det finns en sista sak kvar att göra. Ångest.

broken down

Vem fan är jag och varför gör jag saker så fel? Hur svårt är det att göra rätt? Jag är trött på mig själv och får panik i min egen kropp.

Jag vet egentligen vart det klämmer, förutom all sorg så vet jag precis vad som är fel. Jag räcker inte till, jag är inte tillräcklig, inte för någon. Det är en patetisk tanke, men så känns det. Jag räckte inte till för att hålla min pappa vid liv och nu när jag kämpar för någon eller något så räcker jag fortfarande inte till. Den känslan finns där hela tiden, fast jag egentligen inte vill säga det till någon så är det så. Jag erkänner för mig själv att jag är svag. Det är min början. Jag är svag och nu måste jag ändra det och ta mig uppåt. Sista veckorna har sakta men säkert gått neråt och allt som oftast vill jag inte gå upp på morgonen.

Imorgon ska jag gå upp, jag ska äta frukost även om jag klöks tills jag tror jag kräks, imorgon ska det bli ändring.
För jag vill inte vara en svag människa.

fuck it

Fast jag inte sett dig på så länge
Tänker jag på dig ibland
Det var nånting som fastnat på mig
nåt som aldrig helt försvann
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Fick jag spela om partiet
Fick jag chansen en gång till
Fick jag vrida tillbaks tiden om dom gav mig en ny giv
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Alla klockor, körer
Alla himlens orglar skulle varit för oss
Alla trummor och trumpeter
Alla sagor, alla under
Allt på en och samma gång
Fanfanfan det skulle varit du

Fast det var så kort romans
var det nåt jag borde ha förstått
Såna chanser kommer en gång bara
Aldrig att dom kommer två
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

no limits

För att ingenting går rätt längre. Jag som alltid vaknade upp efter en utekväll och inte hade ångest, jag som var full men hade koll? Vad hände med det? Ingenting fungerar ju numera. Jag har tappat fotfästet helt och hållet. Jag är mer än ofta för full, det slutar mer än ofta i katastrof & mat intresserar mig inte alls längre.

Jag blir sårad och jag sårar när det blir såhär. Jag förstör utan att det är min mening. Jag vill bara att ni ska förstå att jag kan inte rå för det längre. Tusen tankar och enorm sorg yttrar sig tydligen såhär för min del.

Jag tvekar på allt och på alla. Jag fixar inte det mer. Jag vill äta mat & sluta vara fullast jämnt. Men det går inte. Jag verkar ha tappat alla mina gränser och jag vet inte längre hur jag får rätsida på det här.


student 2010

I tisdags tog jag studenten, och det med ett jävla besked vill jag lova! Varje sekund under dagen fanns du i mina tankar. Jag & en del av mina underbara frisörer skålade för dig under champangefrukosten. Jag vet inte om du såg mig, eller om du fanns nära. Men inne i mitt hjärta var du med mig hela dagen, älskade pappa.
I was shining for you.


RSS 2.0