Just wonderful.


Home.

Ja, nu har jag vart hemma sedan i tisdags & hunnit landa ordentligt. Det var mycket som skulle fixas med första dagarna, folk att träffa, folk att ringa, saker att göra osv. Så man hann inte riktigt med att bara vara, men idag är min 'bara vara' dag skulle jag påstå, jag har inga planer. Jag har en 'plan' & det är att träffa Hanna, och det var mitt initiativ så det känns inte som ett måste. Annars så ska jag bara kolla ifatt lite serier jag missat, laga & äta den mat jag vill och bara luffa runt och känna mig levande.
.
En sak som jag tänkt på sedan jag kom hem är hur mycket bra den här resan gjorde mig. Det tog sex veckor på andra sidan jorden för att lära känna mig själv, komma till ro med vissa saker & se saker med andra ögon. Jag tror jag vet mitt eget värde bättre, jag ser vad jag kastat bort & jag inser att jag inte kan laga & fixa allt som är trasigt. Jag har gett för mycket av mig själv, för jag visste inte hur man inte gjorde det. Nu lever jag för mig & min framtid, och den som vill vara endel av det spektaklet får hoppa ombord på tåget helt själv. Jag tänker inte jaga lyckan längre, jag tänker låta den komma till mig. Låter vettigt? Eller kanske bara rörigt?

Naked truth.

Som ni kanske forstar sa har inte varan resa bara varit en dans pa rosor, aven om vi kanske fatt det att verka sa. Vissa saker har vi inte kunnat skriva ut i bloggen pga att vara stackars foraldrar inte skulle fa hjartattack och komma ner for att hamta hem oss pa studs. Sa nu nar jag anda ska hem kan jag avsloja det mesta. Sa, har kommer den ocensurerade delen av resan, stora som sma detaljer!

- Vi bodde 6 natter pa ett hotell pa Bali som i snitt hade fem inbrott per natt.

- Jag blev pa oppen gata, intrangd i ett horn av 3 balineser som skulle rana mig. Tji fick dom nar jag lyckades komma loss & sprang darifran gratandes med vaskan (som dom oppnat och forsokt rota i..).

- Vi inte alltid riktigt tankt oss for nar vi valt transport medel, oftast pa fyllan. Creepy gamla gubbar som inte talar engelska ar bara en del av historien.

- Jag lyckades fa urinvagsinfektion i ett land helt utan turister eller en enda manniska som kunde tala engelska. 2 veckor tog det innan jag lyckades hitta en indones som talade engelska och kunde skriva en lapp pa indonesiska at mig. "Det gor ont nar jag kissar. Jag behover medicin" lod den fantastiska lappen som jag senare visade for dom pa apoteket, som faktiskt gav mig ratt medicin.

- Johanna har haft alla hudakommor som finns i hela varlden. Och blivit biten av allt som gar att bli biten av.

- Vi har sprungit ifran folk som forsokt rana oss mitt i natten.

- Johanna blev bestulen pa alla sina vardesaker, men den historian kan ni.

- En av vara kara vanner forsvann sparlost i en dag & vi var utom oss av oro. Gick gratandes runt och visade bilder pa henne & gick till sjukhuset for att se om hon var dar. Helt utan resultat. Hon kom dock tillbaka helt oskadd 14h senare en halvtimme innan hennes buss skulle ga fran Nha Trang.

- Vi har blivit korda till fel flygplats mitt i natten & hinner precis slanga oss i en taxi som tar 30 min, springa in pa flygplatsen for att checka in & tillslut sjunka ner i vara saten med minsta mojliga marginal.

- Jag lyckades glomma min MP3 pa en av nattbussarna vi akte. Enbart for att jag blir vackt av en skrikande vietnames & blir helt disorienterad. Kommer direkt pa det nar jag klivit av bussen, men da kor den ivag. Lagom bitter.

- Litat for mycket pa framlingar. Sa som den natten vi kom till Langkawi & inte hittade ett ledigt hotell och bodde hos nagra helt frammande manniskor.

Listan kommer sakert fyllas pa med saker som ovantat ploppar upp, men detta var vad jag kunde komma pa nu. Och mamma & Maggan, vi har inte varit dumma eller blaogda. Vi har varit valdigt fornuftiga & alltid alltid hallt ihop. Det later bara varre nar allt kommer pa en och samma gang.

Peace & Love.

Jag vill vill vill vill till Peace & Love i ar, sa eftersom jag inte ar hemma och kan prata med er mina fina vanner sa gor jag lite research redan innan jag kommer hem; folj med mig?! :)

28juni - 2juli

Fuck off Vietnam.

Jaha, precis som vi vantade pa magsjukan sa vantade vi pa att nagon av oss skulle bli ranade. Och sagt & gjort. Med besked.

Vid fyratiden inatt blir Johanna bestulen (utan att forst marka det) pa mobil & losa pengar. Jaja, tankte vi, det kunde varit varre. Som tur var som tog dom inte hennes visakort. Men historien slutar saklart inte dar. Klockan blir ett & vi beger oss till stranden for att sola & bada en sista gang innan vi inatt lamnar Nha Trang. Vi gar ner till vattnet i 5 minuter for att enbart doppa fotterna & nar vi kommer tillbaka har nagon stulit Johannas planbok ur hennes vaska med Alla hennes kort i. Sa nu har hon ingenting, och jag aker hem om tva dagar.

Sa, inom loppet av 10 timmar sa lyckas Johanna bli ranad 2 ganger. Vi ar SA fardiga med Vietnam nu.

BoozeCruise.

Efter att ha krupit upp ur sangen pa tisdagmorgon sa promenixade vi over gatan & la oss pa stranden. Vi lag i 30 min, 30 blev 60, 60 blev till 90 minuter och dar var det stopp! Bakfulla och elandiga sa tog vi oss till BoozeCruise kontoret for att boka in en tripp kvallen till ara!

Halv fem sa mottes vi alla 8 upp i baren pa BoozeCruise Bar n' Grill & tog en snabb genomgang av kvallen fore, innan det var dags att satta sig i bussen som skulle ta oss ut till hamnen dar baten & spriten stod och vantade!

Vi hade skitkul, riktigt javla askul! Men, jag vet inte om de andra manniskorna pa baten hade det, for direkt vi kommer ombord scannar vi av stallet & inser att nja, vi vill nog halla oss for oss sjalva (ni far garna tycka att det later trakigt, men vi 8 hade sa javla roligt ihop) sa vi gick upp pa "overvaningen" dar vi sedan blev servade med drinkar i flera timmar innan det var dags att aka in till land igen! Sa mycket som jag skrattade den kvallen, det vet jag inte riktigt nar jag gjorde senast. Jag skrattade tills jag skrek, tills jag grat & tills jag hade ont i magen! Tack underbara brudar for en helt kickass kvall!

Efter baten begav vi oss till klubb efter klubb tills fotterna varkte & huvudet snurrade lite val mycket. Halv fem trillade jag i sang & var inte jatteglad nar klockan ringde vid elva for att stiga upp till beachen. Vi klar pa oss och gar ner for trapporna & inser att det sporegnar.

Och sporegnat har det nu gjort i 2 dagar & vi inser att regnperioden faktiskt har kommit ikapp oss dessvarre. Jag trodde for nagra dagar dar att jag skulle komma hem brun som fan efter att ha stekt har i Vietnam sista veckan. Men icke! En och en halv dag lyckades jag fa till. Men, battre an inget!

Nha Trang.

Aterigen sa vet jag inte riktigt hur eller nar jag ska borja for de senaste dagarna har vart sa jakla intensiva att det kanns som det gatt 2 veckor & inte tre dagar. Men, jag forsoker;

I mandags morse klockan 06.00 sa var vi framme med bussen har i Nha Trang, jag hade inte sovit en blund pa var tolv timmars resa, sa ni forstar att jag var inte direkt i skicket att tokleta hotell (eftersom vi alltid bokar pa plats, aldrig i forvag..) Sa Johanna tog kommandot, kastade upp mig & min vaska pa en moppe och fick den lille vietnamesen att kora oss till ett bra hotell. Val framme checkar vi in & jag gar direkt och slanger mig i sangen, sover tre timmar, sen var det stranden!

Vi har ju fatt hora att det ar regnperiod har & vi fattade ingenting nar solen lyste som aldrig forr. Men, det bekymrade ju inte vara bleka kroppar speciellt sa vi kletade pa oss solskyddsfaktor & stekte nagra timmar innan det var dags att mota upp 2 av vara vaxjotjejer! Challe & Madde hade slagit sig samman med 2 stockholmsbrudar, sa vi var ett starkt gang pa 6 svenska tjejer som spatserade in pa krogen ex-antal timmar senare. Och nar vi sitter dar med vara buckets med redbullvodka sa hor jag ett latt skrik och jag blir kramad stenhart bakifran. Bakom mig star Sofie fucking Fransson tillsammans med sin syster Emmie, varlden ar braaaa liten har borta i Asien vill jag lova! Sa, resten av kvallen var vi 8 tjejer, varav 6 var fran Vaxjo, grymt!

Efter att ha dansat in morgonen sa blev det fyllemat & sangen for att dagen efter ta sig upp pa stranden igen!

Hoi An.

Efter att vi vaknat, stoppat i oss en 'jatte'dyr frukost (7kr var) sa hyrde vi cyklar! Ja, kara vanner det ar sant! Jag, Carolin Klasson, har frivilligt vart ute och cyklat! Vi har cyklat runt har i Hoi An och kikat pa vad staden har att erbjuda, det ar en liten men ratt mysig stad vi hamnat i. Kan dessutom tanka mig att det ar finare har nar det ar battre vader, givetvis har vi hamnat har under lagsasong/regnperiod (rack upp handen om ni ar forvanade..).

Men vi har anda gjort det basta av situationen & haft en riktigt mysig dag! Tillslut sa hamnade vi pa stranden (dar kors i taket, solen skymtade fram lite) & hoppade i dom hoga vagorna & bara slappade tills det blev dags att cykla vidare hemat!

Och till den har uttjatade fragan; Ar du jattebrun? Svar: Nej, det ar jag inte. Och nej, det ar ingenting jag bara sager. Vi har vart ivag i 4,5 veckor och pa den tiden sa har vi prioriterat stranden 5-6 dagar. Och det var i borjan, sa den lilla farg vi hade jobbat upp har mer eller mindre redan forsvunnit. Det ser pa sin hojd ut som att jag har solat lite solarium hemma i Vaxjo. Eftersom Vietnam ar mitt sista stopp & det ar regnperiod har sa kommer jag inte se ut som en neger nar jag kommer hem. Da var det amnet antligen avklarat!

Imorgon kvall tar vi nattbuss till Nha Trang, dar vi ska mota upp lite Vaxjobrudar & forhoppningsvis fa i oss lite alkohol! Sounds great!

Hanoi - Hoi An.

Landade i Hanoi vid nio pa morgonen i forrgar, fixade nattbussbiljetterna pa direkten (valdigt bra skulle det visa sig) & tog oss med anslutningsbuss till centrum. Och under tiden vi susade fram med var lilla minibuss sa hann vi se det ena sjukare an det andra (for att inte tala om vadret! blasigt & 17+, fyfan!) bland annat sa fick jag genom min ruta syn pa en snubbe pa moppe, men han kunde konsten i att packa pa saker pa sin moppe vill jag lova! For bak pa hans lilla lilla moped sa hade han lite olika burar av nagon teknik sammansatta, med fem grisar i, FEM GRISAR! Hor ni hur sjukt?!

Val inne i Hanoi sa insag vi direkt att det var en javla tur att vi bara skulle vara dar over dagen, inte nog med att det var snorkallt utan folk pratar dessutom NOLL engelska, ar otrevliga, mopeder OVERALLT & bara en allmant skitig acklig stad! Sa for att fordriva tiden sa knallade vi runt och kikade lite, jag hittade in i ytterligare en Conversebutik & kom darifran med 2 nya par.. Bra Carolin! Sen sa resten av dagen sa kollade vi bloggar samt facebookade.

Bussresan var ett helvete, for mig iallafall.. Nog for att nattbussen hade liggsaten, men har nere i detta land sa klassas jag som jatte (inte pagrund av att jag gatt och blivit fet eller sa) men pa grund av min langd. Sa jag kunde inte ligga med raka ben, inte kunde jag ligga pa sidan for da trillade jag ut ur mitt breda 50cm sate. Johanna sov som ett barn nonstop medans jag vaknade en gang i timmen och svor tyst for mig sjalv.

Vi kan aterga lite till det dar amnet att jag kanner mig som en jatte; folk har nere ar korta! Alla far titta upp pa mig och jag har hittills inte sett nagon Vietnames med samma langd som jag. Jag far tillochmed sta pa kna nar jag ska lasa upp dorren till varat rum. Da kanske ni forstar? Det kanns som att jag ar en lang tecknad figur, typ som langben nar jag stegar fram har nere..

Vi kom fram till Hoi An igar vid 14tiden & borjade da leta hotell & hittade ett som ligger hyffsat central & bra till :)

Vietnam.

Yes, imorgon bar det tillslut av till Vietnam! Och det med besked. Vi bokade ju biljetterna sjalva pa internet & kollade darfor mest pa priserna & inte tiderna. Surprise att vi ska aka klockan sex imorgon bitti? Nej, inte sa jattemycket va. Men, vi biter i det sura applet och beger oss till mitt sista land pa den har resan!

Var resetripp i Vietnam ser ut som att vi landar i Hanoi imorgon, formodligen blir det en natt dar innan vi kan orientera oss till ett stalle som saljer nattbussbiljetter. Och sedan tar vi oss med nattbuss till Hoi An som ligger langs kusten & om vadret ar bra sa stannar vi dar tills vi kanner oss klara med det, efter Hoi An blir det buss till Nha Trang som ligger en bit nedanfor & dar stannar vi tills det ar dags att bege sig till Ho Chi Minh City dar jag hoppar pa mitt flyg & flyger hemat den 21 mars!

Sa, Hanoi - Hoi An - Nha Trang - Ho Chi Minh City, Bring it!

Forever21.

Forsta spyfria dagen & det har jag firat vill jag lova! Pa matfronten sa har jag kalasat pa ett paket nudlar, mycket mer gar dessvarre inte ner annu. Men, pa shoppingfronten, ja.. Vad ska man saga? Jag kompenserade verkligen for mina sjukdagar! Vi hittade ett Forever21 & redan dar var det kort. Efter att ha provat hela sortimentet & inhandlat x-antal plagg/smycken sa vandrade vi ut glada i hagen 2,5 timmar senare!

Pagrund av all shopping sa ar numera min vaska sprangfull, alltsa helt sinnessjukt. Testpackade idag, men som jag fick kampa. Smarta som vi var ocksa sa bokade vi bara 15kg i bagage till Vietnam & redan nar vi lamnade Sumatra var jag uppe i 13 (Johanna pa stabila 9kg) sa det blir spannande for min del imorgon att se om det blir att betala overvikt eller inte. Lovar att beratta hur det gick!


Lovely vacation.

Att jag skulle fa sova inatt var ju en ratt rolig tanke av mig, for icke. Dar fick jag ligga, illamaende & febrig. Kalas. Dock sa loste Johanna det dar med rummet ganska sa illa kvickt, nar vi kom tillbaka efter att ha suttit vid datorn sa hittar Johanna en odla i sin tekopp som hon druckit ur tidigare pa dagen. Skriker som en stucken gris gor hon & odlan blir livradd och dansar quickstep over hela vart tacke innan han slinker ner pa golvet. Upp kommer hotellagarn & stirrar pa Johanna som att hon vore dum i huvudet (en poang hade han nog dar..) och medans Johanna skriker att hon inte tanker sova dar inne sa star han och tittar pa mig med sina nerknarkade ogon.. Jaja, jag far val vara en bra semestersambo & ga med pa hennes krav tanker jag och forklarar sakta och sakert att vi vill byta rum. Sagt & gjort och kort dar efter ligger vi i ett rum med 3 sangar (tro nu inte att det var ett stort och vackert rum for det.. Men battre..)

Efter att inte ha fatt behalla nagon som helst mat igar sa jublade jag nar jag idag vaknade upp & suktade efter tva vita rostade mackor! Min kara semestersambo fixade detta illa kvickt och vi var bada nojda nar jag slukade 2 stycker mackor ihop med nagra skvattar cola. Men, tji fick vi. For inte tog det lang tid innan dom stackars mackorna bestamde sig for att tillsammans med colan evakuera min magsack.

Imorgon hoppas vi pa en spyfri dag & fantastiska shoppingfynd, nagot sager mig att jag drar nitlott pa bada mina krav, men vi far se!


By the way.

Juste, glomde saga att vi bor i ett rum som ar mindre an en fangelsecell & inte har en egen toalett. Grymt. Dessutom sa fungerar inte den 'gemensamma' toaletten pa varan vaning. Det kommer bli en fin natt!

Wonderful.

Vi ar en pigg duo har borta i KL nu ska ni veta! Johanna har fatt airconditionsjukan & snorar och hostar sa det star harliga till! Sjalv har jag lyckats inforskaffa mig maginfluensan, gott! Finns inget som piggar upp en sa mycket som en omgang spya, eller, inte.

Sa, har sitter jag nu (luktar krak bland folk.. bra carolin) och onskar att jag lag hemma i min egen sang. Men, what to do? Blir en lang natts somn forhoppningsvis & imorgon kanske jag kan fa behalla maten!

Hall tummarna!

- Pick my pieces up & fix me.

Jag har gett allt och lite till. Hur kan det vara sa svart att se det?
Trostlos pa andra sidan varlden, awesome.
Fan med.

Bring it KL.

Igar anlande vi till KL vid 22.30 och sa fort vi hittat ett helt okej hotell sa gick vi och kopte sprit. Vi tankte fira in varan ankomst ordentligt! Efter lite forfestande sa blev det en taxi till en klubb som tydligen skulle vara asbra & spela massa housemusik, men icke! Vi hamnade mitt pa en klubb med BARA kineser, alltsa verkligen BARA kineser. Lagom spannande. Housemusik var det inte heller tal om, det var hiphop/r'n'b/pop. Sa vi kande oss lagom snuvade pa konfettin men vi hallde i oss nagra drinkar och dansade jarnet bara vi tva ihop. Hemma pa hotellet igen sa blev det lite lipkalas for min del & det slutade med att jag fick sova i Johannas sang, sa dar lag vi tva sma blonda troll och delade hennes 90sang.

I morse varkte huvudet en aaaning sa jag blev sangliggandes till klockan tva & efter det sa skulle vi trosta vara trasiga sjalar med lite shopping tankte vi! Forst vandrade vi runt i ett shoppingcenter, men vi hittade inget direkt dar, forutom varsin t-shirt sa vi drog vidare till Chinatown! Dar fick Johanna satta sina prutkunskaper pa prov (jag kan inte det dar sa Johanna skoter det galant!) & vi fick med oss en hel del fina saker hem! :)

Heading back home.

Jag har bokat biljetter hem! Och jag ar faktiskt lycklig over detta! Inte alls for att jag har det daligt har borta, tvartom jag lever livet fullt ut och en del av mig vill aldrig aka hem! Men fasen vad jag saknar min fantastiska familj & mina fina fina vanner! Sa, den 22a Mars, Kopenhamn 06.30!

Kuala Lumpur!

Imorgon bar det av med buss till KL (tar fem timmar) dar vi ska spendera vara sista dagar i Malaysia!

Idag har vi legat vid poolen ett tag (dvs tills solen gick i moln) och efter det sa tog vi taxi till en tropisk fruktfarm, asball! Dar luffsade vi runt uppe i bergen och fick en guidad rundtur bland all frukt, vissa sorter som man aldrig ens hort talas om. Det var jatteintressant och riktigt kul att se! Efter rundturen bjods det pa fruktbuffe! Sa, om det var roligt att kolla pa frukten, da kan ni bara tanka er hur kul det var att fa smaka pa allt! Vissa frukter kunde man inte ens uttala namnet pa, men gud vad grymt det var!

Efter det sa bokade vi vara biljetter till KL & Alice och Emilia bokade sina till Ostkusten. Sa var fantastiska fyra splittras imorgon klockan fem pa morgonen nar deras buss aker ivag. Det ska faktiskt bli riktigt trakigt! Vi har alla kommit varandra sa nara, bott ihop & skrattat sa fruktansvart mycket nu de senaste dagarna sa det kommer bli tomt nar vi aker at olika hall. Men somsagt, Kungalv & Goteborg ligger risigt till i sommar! Da blir det reunion!

Hors i KL!

Georgetown, Penang.

Ja, vart fasen ska vi borja?

Jag & Johanna sprang av en slump in i 2 svenska tjejer som skulle aka samma farja som oss till Georgetown, Penang och vi bestamde oss for att dela taxi till farjan. I taxin blev det samma tjatter som vanligt nar man traffar svenskar har nere; "Heeeeej, ar ni svenskar?! Vart har ni varit? Vart ska ni? Hur lange ska ni vara borta?" och efter hand insag vi att vi inte ens presenterat oss. Efter vi avklarat den delen sa fortsatte Jag, Johanna, Emilia & Alice var resa ut pa havet mot Penang!

Pa farjan kom vi pa den briljanta planen att vi kunde ju faktiskt bo ihop har i Georgetown, sagt & gjort. Vi fick fatt i en grym taxichauffor (som nu mera kor oss vart vi vill) & som korde oss direkt till ett lyxhotell, dar vi delar ett familyroom (= vi betalar nastan ingenting per person) 2 jattedubbelsangar, asfrascht badrum, utomhuspool pa fjarde vaningen, gigantisk frukostbuffe varje morgon & tio minuter till ett jattestort shoppingcenter (dar jag inforskaffade mig akta converse for 200 svenska).

Idag har vi sysselsatt oss med att kika pa inhemska marknader, varit pa choklad & kaffeprovning (Mamma, du skulle dott! Det var underbart!) & till slut avslutade vi pa ett av de storsta shoppingcenter jag nagonsin sett (7 gigantiska vaningar) sa man kan ju saga att det rullat endel pengar igar & idag (men, vi har shoppat nastintill ingenting hittills sa det var vi varda!)

Karlek!

Langkawi.

Nu har vi spenderat 3 natter i Langkawi, Malaysia & jag maste val saga att stallet inte tagit mig med storm.. Jag ar absolut inte missnojd, men vi har vart pa battre stallen innan helt enkelt. Vi har dock haft fruktansvart trevligt har tillsammans med fint folk!

Nu sitter vi i hotellreceptionen & vantar pa en taxi som ska ta oss till hamnen & farjan mot Penang! Penang ar ocksa en o, precis som Langkawi (dock har vi inte hort sa mycket bra om Penang, men vi vill ha en egen uppfattning).

Har i Langkawi ar det ingen skatt pa alkohol & cigg sa man kommer undan ruskigt billigt med sina synder. Vi har festat 2 ganger, varav sista var bast! Vi har kort mycket beachhang pa kvallarna & det har vart fantastiskt mysigt. Bra livemusik, drinkar & sandstrand. Fast nu ar vi ruskigt trotta pa sanden, den ar precis overallt i allt vi ager och har!

Sa, off to Penang in 30min!

Million miles away.

I think of you every day,
wondering what your day was like
and what you're up to.

I miss you every hour,
wondering if you feel the same
and if your heart beats as fast as mine.

I see your face every minute,
wondering if your smile is still the same
and if you're happy.

I hate every second we're apart,
wondering if you find it hard as well
and if you'll be there when I get back.

Life's good.

Vi har haft det bra & har det fantastiskt!
Ovanfor ar spontanfotografering av en liten indones for ca 1 vecka sedan.
Dock ar fargerna sa trixade med, synd. Men ja, vi ar faktiskt inte sadar bleka ;)


RSS 2.0